In Docview Studio ziet u snel en overzichtelijk de controle resultaten van identiteitsdocumenten.

De vergaarde informatie is direct inzetbaar voor toepassingen van identificatie, authenticatie, verificatie en registratie.

Kruiscontrole

Kruiscontrole informatie

Vergelijk verschillende informatie bronnen van en uit het document.

Bij kruiscontrole worden verschillende bronnen op en aan het document, die dezelfde data horen te bevatten, vergeleken. Dit kan gaan om de visuele weergave van de MRZ ten opzichte van de MRZ welke is opgeslagen in de chip. Ook kunt u denken aan het vergelijken van bijvoorbeeld de foto op het document en de foto in de chip.

read more

Chip Content

RFID Chip Inhoud

Controleer en valideer de inhoud van de RFID Chip

De RFID Chip van een document is op verschillende manieren beveiligd. Zo vind toegang tot de chip, optioneel, via verschillende beveiligingsniveaus plaats. Daarnaast is ook de data in de chip zelf via verschillende manieren beveiligd om aanpassen ervan stukken lastiger te maken.

read more

Echtheidskenmerken

Controleer de Authenticiteit

Echtheidskenmerken vertellen u of het fysieke document authentiek is.

Alles begint met het fysieke document. Daarom is het belangrijk er zeker van te zijn dat u met een authentiek document van doen heeft. Om hier zeker van te zijn is het nodig om de echtheidskenmerken van het document te controleren. Hiermee bent u er zeker van dat het document wat u voor u heeft authentiek is.

read more

Controle die werkt voor U

Instelbaar en naar wens in te richten

Docview Studio stel u in staat uw controle naar eigen wens in te richten. Welke controle u wel of niet van belang vind, is tenslotte afhankelijk van waarop u het wilt toepassen.

Daarom zijn er diverse mogelijkheden om controle naar uw eigen wensen in te richten en te configureren.

  • Leeftijdscontrole: Stel snel via profielen de juiste of meerdere leeftijdsgrenzen in waarop men wenst te controleren.
  • Nationaliteit: Stel nationaliteiten in en controleer deze
  • Registratie: Controleer of de bezoeker al bij u is geregistreerd.
  • Doorgeven: Voorkom het doorgeven van identiteitsdocumenten bij toegang.
  • Toegang: Controleer of iemand wel of geen toegang heeft.
Kruiscontrole

Vergelijk verschillende informatie bronnen van en uit het document.

Docview Studio vergelijkt de Visuele informatie met die op de chip. Zowel leesbaar als foto's kunnen gecontroleerd worden

Een document document bevat visuele (geprint op het document) en digitale informatie (in de chip). Een voorbeeld hiervan is de MRZ (Machine Readable Zone) welke u herkent als de regels met tekst, meestal onderaan het document.

Docview Studio vergelijkt de visuele MRZ met de digitale MRZ. Daarnaast wordt de opmaak en lengte gecontroleerd en worden de controle getallen geverifieerd.

Ook kan Docview Studio via de FACE Add-on de pasfoto welke op het document staat vergelijken met de kleurenfoto welke in de RFID Chip is opgenomen, om eerstelijns vervalsingen te voorkomen.

Controleer en valideer de inhoud van de RFID Chip

Docview Studio controleert, op verschillende manieren, de data die is opgeslagen in de chip.

De eerste controle van de chip vind al plaats nog voor het uitlezen. Het is namelijk nodig eerst een beveiligde en versleutelde verbinding op te zetten met de chip. Beveiliging en versleuteling vind plaats via verschillende mechanismen. Verschillende datagroepen vereisen ook een ander niveau van beveiliging en versleuteling.

Eenmaal zover dat er gelezen kan worden zijn er mechanismen als Passive Authentication en Active Authentication. Deze zorgen respectievelijk voor validatie van de opgeslagen datagroepen via hashing en voor potentieel detecteren van gekloonde chips via een private key mechanisme.

Docview Studio geeft u gedetailleerde feedback en informatie over het verloop en de resultaten van al deze processen.

 

RFID Chip Checks
Echtheidskenmerken

Echtheidskenmerken vertellen u of het fysieke document authentiek is.

Zichtbare en onzichtbare echtheidskenmerken vormen voor u geen mysterie meer.

Nadat u een identiteitsdocument hebt gecontroleerd en uitgelezen, kunt u in Docview Studio het document manueel controleren op echtheidskenmerken.

Via de additionele Portal Add-on heeft u online toegang tot een unieke documenten database met originele identiteitsdocumenten uit meer dan 200 landen. Waaronder paspoorten, ID kaarten, verblijfstitels en rijbewijzen. U wordt stap voor stap via een ingenieus "Hot Spot" systeem langs de belangrijkste kenmerken van het document geleid.

Door al dan niet gebruik van hulpmiddelen als loeps en speciale belichting kunt u hierin zo ver gaan als u zelf wilt.